FREE 3-day shipping Benelux |  Worldwide shipping

Duurzaamheid

Pure Prana staat voor Ethical Fine Jewelry. Wij ontwerpen en maken op een ethisch verantwoorde wijze exclusieve sieraden waarbij we veel waarde hechten aan eerlijkheid, duurzaamheid en puurheid. Onze sieraden komen onder andere tot stand middels eerlijke handel, leveren daadwerkelijk een duurzame bijdrage aan een betere toekomst, en worden gemaakt van pure natuurlijke materialen die lang meegaan. Tijdloze sophisticated sieraden waarvan niet alleen onze klanten een lange tijd zullen stralen maar zoveel mogelijk iedereen in de keten. Het stimuleren van Women Empowerment van kansarme Filipijnse vrouwen staat centraal binnen Pure Prana.  

 

Toen de Nederlandse Ellen Kupers, owner & founder van Pure Prana, op de Filipijnen woonde wilde ze hoe dan ook haar bijdrage leveren aan kansarmen. Ze besloot om samen met een lokale Filipijnse partner kansarme Filipijnse vrouwen op te gaan leiden tot vakvrouwen in het maken van hoogwaardige sieraden. Inmiddels zijn er al 22 vrouwen opgeleid en kunnen wij hen van werk voorzien. Daar zijn we enorm trots op! Samen werken we vol passie en overgave aan onze bijzondere sieraden. We begeleiden hen en bieden goede werkomstandigheden en toekomstvoorzieningen. Hierdoor kunnen deze vrouwen, welke een enorme impact hebben op het welzijn van een gezin en de de gehele gemeenschap, dichtbij huis een duurzaam inkomen verdienen. Ze kunnen schoolgeld betalen voor de kinderen, lokale uitgaven doen bij de bakker en de slager en uiteindelijk hierdoor de hele gemeenschap verder helpen. 

'No Charity, Just Jobs' 

 Fairtrade sieradenmerk Pure Prana. Oorbellen, armbanden en kettingen eerlijk en duurzaam handgemaakte Slow fashion met Nederlands ontwerp

  En voor ons heel natuurlijk, is onze handelswijze en materiaalgebruik ethisch verantwoord. Voor onze materialen maken wij zover dat mogelijk is, gebruik van lokale toeleveranciers die gecertificeerd zijn volgens World Fair Trade Organization Philippines, om zoveel mogelijk de lokale gemeenschap van werk en een eerlijk inkomen te kunnen voorzien. Daarnaast gebruiken we zoveel mogelijk natuurlijke en afbreekbare materialen, printen we zo weinig mogelijk en gebruiken we als we dat doen FSC papier. Het vervoeren van onze producten van de Filipijnen naar Nederland is niet bepaald milieuvriendelijk, maar het dient wel een ander erg mooi en goed doel, namelijk vooral het bevorderen van vrouwen empowerment in de Filipijnen. Elke dag weer werken wij vol passie aan onze sieraden en ons merk. Uiteindelijk is ons doel om niet alleen Fair trade te zijn maar volledig Fair chain.

 

Fairtrade sieradenmerk Pure Prana. Oorbellen, armbanden en kettingen eerlijk en duurzaam handgemaakte Slow fashion met Nederlands ontwerp. Uniek kado!

 

FREE shipping within Benelux

Wij verpakken en versturen je bestelling met liefde en ZONDER VERZENDKOSTEN binnen België, Nederland en Luxemburg. Wereldwijd hanteren wij een vast tarief van EUR 5.95.