FREE 3-day shipping Benelux |  Worldwide shipping

Hoe het begon

Het begin van Pure Prana
Onderneemster en ontwerpster Ellen Kupers verhuist begin 2014 met haar jonge gezin naar Manila. Als vrijwilliger wordt ze bestuurslid van de Amerikaanse vrouwenvereniging van de gehele Filipijnen. Hierdoor leert ze het land, de warme cultuur en het bedrijfsleven op deze eilandengroep goed kennen. Ellen komt in aanraking met verschillende lokale initiatieven die de lokale bevolking ondersteunen. Een van de initiatieven waar Ellens hart sneller van gaat kloppen is een project waar vrouwen sieraden maken en daarmee een duurzaam inkomen verdienen. Ze staat versteld wat er met dit project bereikt wordt en is onder de indruk van het vakmanschap van deze vrouwen.

 

“In tegenstelling tot in Nederland zijn op de Filipijnen de vrouwen vaak de kostwinner binnen een gezin en daarmee voor hele gemeenschappen.”

 

Unieke eerlijke sieraden
Een samenwerking met dit project is een logische eerste stap. Tijdens het pionieren komt Ellen in aanraking met prachtige zoetwaterparels en edelstenen die op de Filipijnen voorhanden zijn en die elk hun eigen bijzondere betekenis hebben. De puzzelstukjes vallen langzaam op zijn plek. Deze bijzondere parels en edelstenen wil Ellen gebruiken voor haar eerste eigen collectie. Het idee voor Pure Prana is geboren. Ellen start met de eerste ontwerpen en een zoektocht naar betrouwbare lokale leveranciers. Ellen gaat met een lokale partner de vrouwen opleiden tot echte artisans van hoogwaardige sieraden. Naast een goede begeleiding en werkomstandigheden biedt Pure Prana de vrouwen een vast basisinkomen. Hiermee kunnen de vrouwen voor een betere toekomst zorgen voor henzelf, hun gezinnen en daarmee hun hele gemeenschap. Inmiddels zijn al 22 vrouwen succesvol opgeleid en werken zij aan de collecties van Pure Prana Jewelry. De vraag naar eerlijke sieraden groeit nog steeds vanuit de hele wereld.

 

 

“Ik ben er trots op dat wij met onze sieraden een bijdrage leveren aan een mooiere wereld. Sieraden met een uniek en eerlijk verhaal. Een droom is werkelijkheid geworden.”

 

FREE shipping within Benelux

Wij verpakken en versturen je bestelling met liefde en ZONDER VERZENDKOSTEN binnen België, Nederland en Luxemburg. Wereldwijd hanteren wij een vast tarief van EUR 5.95.