FREE 3-day shipping Benelux |  Worldwide shipping

De ontwerpster

Pure Prana is opgericht door Ellen Kupers. Na het afronden van haar studie Bedrijfskunde in 2005 heeft ze jarenlang verschillende managementfuncties uitgevoerd. In 2014 verhuisde ze met haar man en baby naar Manila vanwege het werk van haar man. Nadat ze via vrijwillerswerk in contact was gekomen met prachtige lokale initiatieven besloot ze Pure Prana op te richten. Ze zag dat ze hiermee kansarme Filipijnse vrouwen en vervolgens een hele gemeenschap daadwerkelijk duurzaam kon helpen aan een beter bestaan en dat ze tegelijkertijd unieke en elegante sieraden kon bieden aan de Westerse wereld. Sieraden waar ze zelf altijd zo naar op zoek was maar zelden kon vinden. Ze is een enthousiaste ondernemende perfectionist die veel energie haalt uit samenwerken en gepassioneerd haar bijdrage wil leveren aan de wereld. Meegaan met de massa is voor haar geen optie. In Manila beviel ze van hun tweede zoontje en voelt zich als een vis in het water in Azië.

Medio 2017 verhuisde ze met haar gezin weer naar Nederland vanwege de medische zorg voor haar oudste zoontje, en sinds 2019 woont ze in Luxemburg. Vanuit Nederland en Luxemburg werkt ze nu met volle overgave verder aan Pure Prana, reist een paar keer per jaar naar de Filipijnen, en houdt van wandelen, en wijn drinken en uit eten gaan met haar man of vriendinnen.

 

Fairtrade sieradenmerk Pure Prana. Oorbellen, armbanden en kettingen eerlijk en duurzaam handgemaakte Slow fashion met Nederlands ontwerp. Uniek kado!

 

Hoe het begon...

Ellen Kupers ging begin 2014 het avontuur aan door met haar jonge gezin te verhuizen naar Manila. Met haar kennis en ervaring besloot ze aldaar dit als vrijwilliger te delen als bestuurslid van de Amerikaanse vrouwenvereniging van de gehele Filipijnen. Hierdoor leerde ze het land, haar warme cultuur en hoe zaken te doen op deze eilandengroep goed kennen. Daarnaast kwam ze in aanraking met fantastische lokale initiatieven. Ook zag ze hoe lastig het voor een gemiddelde Filipijn kan zijn om een baan te krijgen en deze te behouden. Dit zette haar aan het denken.
Ze wilde een bijdrage leveren aan een duurzamer inkomen en toekomst voor kansarme Filipijnen. In tegenstelling tot in Nederland zijn op de Filipijnen de vrouwen vaak de kostwinner binnen een gezin en daarmee voor hele gemeenschappen. Daarom nam ze zich voor om meer werkgelegenheid voor vrouwen te creëren. Een van de initiatieven waar haar hart sneller van ging kloppen was een project waar vrouwen een duurzaam inkomen verdienen met het maken van prachtige sieraden nadat duizenden gezinnen alles waren verloren vanwege een nieuw infrastructuurplan. Ze stond versteld wat er met dit project bereikt werd en was enorm onder de indruk van het werk van deze vrouwen. 
Vanwege haar eeuwige zoektocht naar stijlvolle en unieke eerlijke sieraden besloot ze dat een samenwerking met dit project een logische eerste optie was om te onderzoeken. Tijdens het pionieren kwam ze in aanraking met prachtige edelstenen en zoetwaterparels die op de Filipijnen voorhanden zijn en die elk hun eigen betekenis met zich meedragen. Ze wist toen meteen dat ze die wilde gebruiken voor Pure Prana. Vervolgens is ze gestart met het ontwerpen, het vinden van eerlijke en betrouwbare leveranciers en het opleiden van vrouwen voor het maken van deze sieraden. En dit gaat inmiddels zo goed dat er nu 22 kansarme vrouwen zijn opgeleid en er niet alleen vanuit Nederland maar vanuit verschillende landen al vraag is naar Pure Prana sieraden. Elegante sieraden van hoge kwaliteit die met veel passie handgemaakt worden, een natuurlijke 'look & feel' hebben en daadwerkelijk een bijdrage leveren aan een mooiere wereld. Sieraden met een goed verhaal. En elke dag weer wordt er met veel passie gewerkt aan nieuwe unieke sieraden. Een droom die werkelijkheid is geworden!

 

Zilveren handgemaakte sieraden Pure Prana

 

FREE shipping within Benelux

Wij verpakken en versturen je bestelling met liefde en ZONDER VERZENDKOSTEN binnen België, Nederland en Luxemburg. Wereldwijd hanteren wij een vast tarief van EUR 5.95.