FREE 3-day shipping Benelux |  Worldwide shipping

Over ons

Eerlijk, Duurzaam & Puur

Pure Prana is hét toonaangevende 'Ethical Fine Jewelry' merk met Fairtrade sieraden verkrijgbaar bij juweliers en exclusieve modezaken. Onze unieke handgemaakte sieraden ontwerpen wij en maken wij zelf in kleine oplages in eigen atelier. Wij leiden kansarme Filipijnse vrouwen op tot echte vakvrouwen met liefde voor dit bijzondere ambacht en stimuleren vrouwen empowerment. Onze unieke sieraden hebben een sophisticated Nederlands ontwerp, zijn handgemaakt van hoofdwaardige natuurlijke materialen en kenmerken zich door een luxe en natuurlijke 'look & feel'. Laat je verleiden door onze elegante ontwerpen met prachtige edelstenen en zoetwaterparels. Eerlijk, duurzaam en écht.

Over ons zilveren handgemaakte eerlijke sieraden


Fair Trade & Women Empowerment

Wij vinden het verhaal achter onze sieraden net zo belangrijk als de 'looks' van onze sieraden zelf. Elke dag werken wij vol passie, liefde en overgave aan onze sieraden en aan onze bekendheid om zo de wereld een klein stukje mooier en eerlijker te maken. Voor onze sieraden leiden wij met veel toewijding kansarme Filipijnse vrouwen op tot vakvrouwen in het maken van exclusieve sieraden. Samen werken we aan een structureel betere toekomst en stimuleren vrouwen empowerment door hen zelfredzaam te maken. Naast het opleiden voor het vakwerk, begeleiden we hen en bieden we deze vrouwen goede werkomstandigheden en toekomstvoorzieningen. Hierdoor kunnen zij, wie een enorme impact hebben op het welzijn van een gezin en de gehele gemeenschap, lokaal een duurzaam inkomen verdienen. Ze kunnen schoolgeld betalen voor de kinderen, lokale uitgaven doen bij de bakker en de slager en uiteindelijk hierdoor de hele gemeenschap verder helpen.
Tevens werken wij zoveel mogelijk samen met gecertificeerde lokale leveranciers volgens World Fair Trade Organization Philippines. Lokale leveranciers krijgen op een eerlijke wijze meer inkomsten en daardoor is onze impact voor de lokale gemeenschap nóg groter.

'No Charity, just Jobs'


Slow Fashion Sieraden

Pure Prana sieraden worden handgemaakt van hoogwaardige natuurlijke materialen. Dit maakt dat onze sieraden lang mee gaan en niet of nauwelijks verkleuren. Daarnaast hebben onze sieraden een elegant eigentijds tijdloos ontwerp waardoor je altijd een sophisticated look creëert maar nooit uit de mode. And last but not least, onze juweeltjes dragen daadwerkelijk bij aan een duurzaam betere toekomst van kansarmen. Wij doneren geen geld maar leiden vrouwen op, bieden hen werk onder goede en eerlijke omstandigheden en begeleiden hen.
Met onze 4 lijnen Classic line, Urban line, Signature line en Fine line is er voor ieder moment van de dag, voor iedere gelegenheid een bijzonder fashionable sieraad dat past bij jouw bewuste lifestyle.

 

Modeshow Utrecht met handgemaakte zilveren sieraden van Pure Prana

 

Ons atelier

Bekijk ons filmpje op YouTube en zie hoe onze sieraden worden gemaakt!

Fairtrade sieradenmerk Pure Prana. Oorbellen, armbanden en kettingen eerlijk en duurzaam handgemaakte Slow fashion met Nederlands ontwerp. Uniek kado!

 

Opgericht door Ellen Kupers 

Pure Prana is opgericht door de Nederlandse Ellen Kupers. Na het afronden van haar studie Bedrijfskunde in 2005 heeft ze jarenlang verschillende managementfuncties op hoog niveau uitgevoerd. In 2014 verhuisde ze met haar man en baby naar Manila vanwege het werk van haar man. Nadat ze via vrijwillerswerk in contact was gekomen met prachtige lokale initiatieven besloot ze Pure Prana op te richten. Ze zag dat ze hiermee kansarme Filipijnse vrouwen en vervolgens een hele gemeenschap daadwerkelijk duurzaam kon helpen aan een beter bestaan en dat ze tegelijkertijd unieke en elegante sieraden kon bieden aan de Westerse wereld. Sieraden waar ze zelf altijd zo naar op zoek was maar zelden kon vinden. Ze is een enthousiaste ondernemende perfectionist die veel energie haalt uit samenwerken en gepassioneerd  haar bijdrage wil leveren aan de  wereld. Meegaan met de massa is voor haar geen optie. In Manila beviel ze van hun tweede zoontje en voelt zich als een vis in het water in Azië. 
Sinds medio 2017 woont ze weer in Utrecht vanwege de medische zorg voor haar oudste zoontje. Vanuit Nederland werkt ze nu met volle overgave verder aan Pure Prana, reist een paar keer per jaar naar de Filipijnen en houdt van uit eten gaan, yoga en reizen.

 

Fairtrade sieradenmerk Pure Prana. Oorbellen, armbanden en kettingen eerlijk en duurzaam handgemaakte Slow fashion met Nederlands ontwerp. Uniek kado!

 

Hoe het begon...

Ellen Kupers ging begin 2014 het avontuur aan door met haar jonge gezin te verhuizen naar Manila. Met haar kennis en ervaring besloot ze aldaar dit als vrijwilliger te delen als bestuurslid van de Amerikaanse vrouwenvereniging van de gehele Filipijnen. Hierdoor leerde ze het land, haar warme cultuur en hoe zaken te doen op deze eilandengroep goed kennen. Daarnaast kwam ze in aanraking met fantastische lokale initiatieven. Ook zag ze hoe lastig het voor een gemiddelde Filipijn kan zijn om een baan te krijgen én deze te behouden. Dit zette haar aan het denken.
 Ze wilde een bijdrage leveren aan een duurzamer inkomen en toekomst voor kansarme Filipijnen. In tegenstelling tot in Nederland zijn op de Filipijnen de vrouwen vaak de kostwinner binnen een gezin en daarmee voor hele gemeenschappen. Daarom nam ze zich voor om meer werkgelegenheid voor vrouwen te creëren. Een van de initiatieven waar haar hart sneller van ging kloppen was een project waar vrouwen een duurzaam inkomen verdienen met het maken van prachtige sieraden nadat duizenden gezinnen alles waren verloren vanwege een nieuw infrastructuurplan. Ze stond versteld wat er met dit project bereikt werd en was enorm onder de indruk van het werk van deze vrouwen. 
Vanwege haar eeuwige zoektocht naar stijlvolle en unieke  eerlijke sieraden besloot ze dat een samenwerking met dit project een logische eerste optie was om te onderzoeken. Tijdens het pionieren kwam ze in aanraking met prachtige edelstenen en zoetwaterparels die op de Filipijnen voorhanden zijn en die elk hun eigen betekenis met zich meedragen. Ze wist toen meteen dat ze die wilde gebruiken voor Pure Prana. Vervolgens is ze gestart met het ontwerpen, het vinden van eerlijke en betrouwbare leveranciers en het opleiden van vrouwen voor het maken van deze sieraden.  En dit gaat inmiddels zo goed dat er nu 22 kansarme vrouwen zijn opgeleid en er niet alleen vanuit Nederland maar vanuit verschillende landen al vraag is naar Pure Prana sieraden. Elegante sieraden van hoge kwaliteit die met veel passie handgemaakt worden, een natuurlijke 'look & feel' hebben en daadwerkelijk een bijdrage leveren aan een mooiere wereld. Sieraden met een goed verhaal. En elke dag weer wordt er met veel passie gewerkt aan nieuwe unieke sieraden. Een droom die werkelijkheid is geworden!

 

Zilveren handgemaakte sieraden Pure Prana

 

FREE shipping within Benelux

Wij verpakken en versturen je bestelling met liefde en ZONDER VERZENDKOSTEN binnen België, Nederland en Luxemburg. Wereldwijd hanteren wij een vast tarief van EUR 5.95.