FREE 3-day shipping Benelux |  Worldwide shipping

Over ons

 

   Pure Prana is hét nieuwe 'Ethical Jewelry' merk en betekent nieuwe levensenergie, in alle puurheid en eerlijkheid. Ons logo, de Tree of Life met 2 edelstenen, symboliseert ons kloppend hart: Wij werken dag in, dag uit met passie aan het vervaardigen van een bijzondere collectie handgemaakte sieraden van hoogwaardige natuurlijke materialen én aan het goede verhaal achter onze sieraden waarmee we de wereld een stukje mooier en eerlijker willen maken. 

 

Handgemaakt in eigen atelier

Onze bijzondere sieraden worden in ons eigen atelier ontworpen en in kleine oplages op eerlijke en duurzame wijze handgemaakt van hoogwaardige verschillende soorten zoetwaterparels, diverse edelstenen, goud en zilver. Aangezien al onze sieraden door ons met de hand worden vervaardigd en wij enkel in onze ontwerpen natuurlijke parels en edelstenen toepassen die in vorm en/of kleur altijd enigszins verschillen, is ieder Pure Prana sieraad uniek.

 

 

Natuurlijk & hoogwaardig

Onze sieraden kenmerken zich door een vrouwelijk en elegant ontwerp en een natuurlijke en hoogwaardige 'look & feel'. Al onze ontwerpen bevatten verschillende soorten echte zoetwaterparels en/of edelstenen. Wij zijn ervan overtuigd dat met de pracht van de natuur je eigen pure schoonheid nog beter tot uiting komt en je werkelijk laat stralen.

 

Modeshow Utrecht met handgemaakte zilveren sieraden van Pure Prana

 

Goed verhaal

Wij vinden het verhaal achter onze sieraden net zo belangrijk als de 'looks' van onze sieraden zelf. Elke dag werken wij vol passie aan onze sieraden om zo de wereld een klein stukje mooier en eerlijker te maken. Wij stimuleren 'women empowerment' en helpen kansarme Filipijnse vrouwen op een duurzame wijze aan een betere toekomst. Wij leiden vrouwen met een passie voor dit bijzondere ambacht op tot echte artisans, begeleiden hen en bieden goede werkomstandigheden en toekomstvoorzieningen zodat zij op een duurzame wijze een inkomen kunnen verdienen en voor een betere toekomst voor henzelf, hun gezinnen en daarmee hun hele gemeenschap kunnen zorgen. No charity, just jobs.
"In tegenstelling tot in Nederland zijn op de Filipijnen de vrouwen vaak de kostwinner binnen een gezin en daarmee voor hele gemeenschappen."

 

Over Ellen 

Pure Prana is opgericht door eigenaresse en ontwerpster Ellen Kupers. Na het afronden van haar studie Bedrijfskunde in 2005 heeft ze jarenlang verschillende managementfuncties uitgevoerd. In 2014 verhuisde ze met haar man en baby naar Manila vanwege het werk van haar man. Nadat ze via vrijwilligerswerk in contact was gekomen met prachtige lokale initiatieven besloot ze Pure Prana op te richten. Ze zag dat ze hiermee kansarme Filipijnse vrouwen en vervolgens een hele gemeenschap daadwerkelijk duurzaam kon helpen aan een beter bestaan en dat ze tegelijkertijd unieke sieraden kon bieden aan de Westerse wereld. Sieraden waar ze zelf altijd zo naar op zoek was maar zelden kon vinden. Ze is een enthousiaste ondernemende perfectionist die veel energie haalt uit samenwerken en gepassioneerd een bijdrage wil leveren aan de wereld. In Manila beviel ze van hun tweede zoontje en voelt zich als een vis in het water in Azië. 
Medio 2017 is ze met haar gezin verhuisd naar Nederland vanwege de medische zorg voor haar oudste zoontje en woont sinds 2019 in Luxemburg. Vanuit Nederland en Luxemburg werkt ze nu met volle overgave verder aan Pure Prana en reist twee keer per jaar naar de Filipijnen. Ellen houdt van wandelen, nieuwe ervaringen opdoen, en wijn drinken en uit eten gaan met haar man of vriendinnen.

 

Fairtrade sieradenmerk Pure Prana. Oorbellen, armbanden en kettingen eerlijk en duurzaam handgemaakte Slow fashion met Nederlands ontwerp. Uniek kado!

 

Hoe het begon...

Ellen ging begin 2014 het avontuur aan door met haar jonge gezin te verhuizen naar Manila. Met haar kennis en ervaring besloot ze aldaar dit als vrijwilliger te delen als bestuurslid van de Amerikaanse vrouwenvereniging van de gehele Filipijnen. Hierdoor leerde ze het land, haar warme cultuur en hoe zaken te doen op deze eilandengroep goed kennen. Daarnaast kwam ze in aanraking met fantastische lokale initiatieven. Ook zag ze hoe lastig het voor een gemiddelde Filipijn kan zijn om een baan te krijgen én deze te behouden. Dit zette haar aan het denken.
 Ze wilde een bijdrage leveren aan een duurzamer inkomen en toekomst voor kansarme Filipijnen. In tegenstelling tot in Nederland zijn op de Filipijnen de vrouwen vaak de kostwinner binnen een gezin en daarmee voor hele gemeenschappen. Daarom nam ze zich voor om meer werkgelegenheid voor vrouwen te creëren. Een van de initiatieven waar haar hart sneller van ging kloppen was een project waar vrouwen een duurzaam inkomen verdienen met het maken van sieraden nadat duizenden gezinnen alles waren verloren vanwege een nieuw infrastructuurplan. Ze stond versteld wat er met dit project bereikt werd en was onder de indruk van het werk van deze vrouwen. 
Vanwege haar moeizame persoonlijke zoektocht naar unieke eerlijke sieraden besloot ze dat een samenwerking met dit project een logische eerste optie was om te onderzoeken. Tijdens het pionieren kwam ze in aanraking met prachtige edelstenen en zoetwaterparels die op de Filipijnen voorhanden zijn en die elk hun eigen betekenis met zich meedragen. Ze wist toen meteen dat ze die wilde gebruiken voor Pure Prana. Vervolgens is ze gestart met het ontwerpen, het vinden van eerlijke en betrouwbare leveranciers en het opleiden van vrouwen voor het maken van deze sieraden. En dit gaat inmiddels zo goed dat er nu 22 kansarme vrouwen zijn opgeleid en er niet alleen vanuit Nederland en Luxemburg maar vanuit verschillende landen al vraag is naar Pure Prana sieraden. Elegante unieke sieraden die met passie handgemaakt worden in eigen atelier, een natuurlijke en hoogwaardige 'look & feel' hebben en daadwerkelijk een bijdrage leveren aan een mooiere wereld. Sieraden met een goed verhaal. En elke dag weer wordt er met passie gewerkt aan nieuwe sieraden. Een droom die werkelijkheid is geworden!

 

 

FREE shipping within Benelux

Wij verpakken en versturen je bestelling met liefde en ZONDER VERZENDKOSTEN binnen België, Nederland en Luxemburg. Wereldwijd hanteren wij een vast tarief van EUR 5.95.